Ajankohtaista

22.2.2017

NAUTOJEN PUHTAUTTA VALVOTAAN TEURASTAMOISSA

 

Kuluvan talven säät ovat aiheuttaneet haasteita nautojen puhtaana pitämisessä ja teurastamoilla aiheutuu vakavia ongelmia likaisista teurasnaudoista. Teuraseläinten likaisuus on sekä elintarvikehygieeninen että eläinten hyvinvointiin liittyvä ongelma.


Teurastamoilla toimitaan Ruokaviraston yhteisen arviointiohjeen mukaisesti, Nautojen puhtauden valvonta teurastamossa 16050/1, 8.7.2016. Tätä vastaavaa ohjetta käytetään myös tiloilla tehtävissä tarkastuksissa.


Muistathan tarkistaa teurastukseen ilmoitettavien nautojen karvapeitteen puhtauden hyvissä ajoin ennen teuraaksi lähettämistä. Teurastamolle voidaan vastaanottaa vain sellaisia eläimiä, joiden käsittely ei vaaranna teurastamohygieniaa ja elintarviketurvallisuutta.


Oheisesta linkistä aukeaa Ruokaviraston ohje, jossa on kuvamateriaalin perustella käyty asiaa läpi. Lisätietoa saatavissa myös ETU/ETT kansallisen terveydenhuollon ohjeesta: Ohje nautojen lantaisuuden vähentämiseksi sekä Nautojen puhdistus -ohjeesta.


Epäselvissä tapauksissa kannattaa aina olla yhteydessä hyvissä ajoin omaan kenttäedustajaan tai terveydenhuoltoeläinlääkäriin.

 

 

 

Web Design: Mainostoimisto Dippi